Ekonomi

Moody’s: Türkiye geleneksel politikalara dönerse notu negatife dönebilir

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s, Türkiye’nin yeni ekonomi yönetiminin daha ortodoks, kurallara dayalı ve öngörülebilir bir politikaya geçişini kredi görünümü açısından olumlu olarak değerlendirdi. Ancak uygulanan politikaların ekonomiyi kabul edilebilir seviyeden daha hızlı yavaşlatması durumunda yeni bir politika değişikliği riskinin bulunduğu da vurgulandı. Ajans, böyle bir durumda kredi görünümünün negatife dönebileceği konusunda uyardı.

YATIRIMCI GÜVENİ YOK

Bloomberg’in haberine göre Moody’s geçtiğimiz günlerde Türkiye’nin kredi profilinin yüksek enflasyonla sonuçlanan öngörülemeyen politikalar tarafından baskı altına alındığından bahsetmişti. Merkez Bankası kredibilitesinin ve yatırımcı güveninin eksikliğinin de kredi görünümünü olumsuz etkilediği vurgulandı. Öte yandan yeni hükümetin seçimlerden sonra ortodoks siyasete dönüş vaadiyle attığı adımların da raporda altı çizildi.

BÜYÜME YAVAŞLAYACAK

Yeni ekonomi yönetiminin uyguladığı politika değişikliğinin daha yavaş büyümeye yol açacağı belirtilen raporda, yeni ekonomi ekibinin temel görevinin ekonomideki dengesizlikleri gidermek ile büyümeyi sürdürmek arasındaki dengeyi korumak olacağı belirtiliyor.

ENFLASYON YÜKSEK KALACAK

Kuruluş, önümüzdeki yıl yapılacak yerel seçimleri dikkate alarak para politikasındaki yavaş ve kademeli sıkılaştırmanın devam etmesini beklerken, önümüzdeki aylarda enflasyonun yüksek seviyelerde kalacağını tahmin etti.

GELENEKSEL SİYASETE DÖNÜŞ RİSKİ YÜKSEK

Moody’s şu anda Türkiye’nin kredi görünümünü durağan tutuyor. Rapor, istikrarlı görünümün istikrarlı riskleri yansıttığını belirtiyor. Kuruluş, klasik politikalara doğru geçişin devamının kredi görünümünü ve notunu olumlu etkileyeceğini belirtirken, yeni bir politika getirisi riskinin oldukça yüksek olduğunun altını çizdi.

Ajans, böyle bir durumda kredi görünümünün negatife döneceğini belirtti. Makroihtiyati tedbirlerin kaldırılmasında olası aksaklıklar olabileceğini belirten Moody’s, bu alanın şu ana kadar iyi yönetildiğini söyledi. (HABER MERKEZİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu